★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆ Speciální SLEVA na všechny kravaty!

Ozdoba do klopy je známkou sebevědomého muže

OZDOBA DO KLOPY JE ZNÁMKOU SEBEVĚDOMÉHO MUŽE

Patříte k mužům, co si kromě kravaty a kapesníčku dají i ozdobu do klopy nebo jste jedním z těch, kdo jim zatím ještě nepřišli na chuť?

Ozdoba do klopy je stylová a šik a je známkou muže sebevědomého, hrdého, na úrovni.

Traduje se, že za dekorováním klopy saka stojí princ Albert, který si do té své zastrčil květ ze svatební kytice královny Viktorie. Kvůli tomu si dokonce sako zničil, protože si do klopy udělal dírku, do níž květinu naaranžoval. Od té doby si ale nechal všechna saka šít už s dírkou v klopě a jak to tak bývá, dvořané ho ihned následovali. Brzy se tento zvyk rozšířil po celém civilizovaném světě.

  

CO SE NOSÍ V KLOPĚ

Pravda je, že dnes se zase dírky z klop vytrácí, ozdoby však nikoli. Jestliže ji vaše sako má, můžete si i vy do ní zasunout květ – nejčastěji je to růže či karafiát, ale můžete použít v podstatě každý, který se vám líbí. V každém případě ale musí být květina čerstvá, umělá je vrcholem nevkusu.

Další variantou jsou ozdoby z kůže, filcu, látkové, háčkované, na brožových jehlicích nebo s cvočkem, případně kovové odznáčky. Většinu z nich můžete nosit, i když dírku v saku nemáte. V současné době jsou trendy manžetové uzlíky, jimiž si můžete ozdobit i klopu. Výběr je veliký, od decentních ozdůbek po extravagantní pestré kreace, jen na vás záleží, v čem se objevíte ve společnosti. V každém případě je dobré dodržet pár pravidel pro nošení ozdoby v klopě.

JAK SE NOSÍ OZDOBA V KLOPĚ

Ozdobu si do klopy připněte jen v případě, že jste připraven na zvýšenou pozornost okolí. Zvědavost a zájem rozhodně očekávejte, proto se tvařte sebevědomě a patřičně pyšně. Vždyť patříte k dosud ne příliš početné skupince mužů, co si troufnou být jiní.

Ozdoba pozvedne oblek o další level, takže ji noste tam, kde se hodí. Pokud si nejste jisti, řiďte se pomůckou, že jestli se hodí kapesníček v kapsičce, hodí se i ozdoba v klopě.

Přestože se najdou rození exhibicionisti, kteří úmyslně kombinují kusy oděvu a doplňky, co spolu vzájemně nijak neladí, decentní muž přece jen sladí kravatu, kapesníček a ozdobu v klopě s košilí i oblekem.  A jestli je to přece jen nad jeho síly, obrátí se na svou partnerku, ta mu v tom ráda udělá jasno.